Hoe bouw je zelfvertrouwen op en maak meer verbinding met jezelf

Ik geloof dat we aan het begin staan van een tijdperk waarin je vanuit eigenheid en de verbinding met je gevoel het verschil kunt maken.

In onze maatschappij die op steeds hogere snelheid draait, met een enorme informatie stroom, met social media die ons perfecte plaatjes voorspiegelen hebben we mensen nodig die zichzelf durven laten zien en die doorvoelde keuzes durven te maken.

Steeds meer maatschappelijke systemen komen aan het eind van hun bestaansrecht en dat vraagt niet om lapmiddelen maar om een nieuwe benadering. Een benadering waarin gevoel en eerlijk naar jezelf kijken wordt ingezet als richtingwijzer om te komen tot duurzame en bezielde keuzes.

Zelfvertrouwen opbouwen

Maar hoe raak je te midden van al die externe prikkels niet steeds verder bij jezelf vandaan? Hoe zet je je gevoel in als richtingwijzer? Hoe stop je met steeds beter je best te doen om te voldoen aan de wetten, overtuigingen en regel van je omgeving. En die je ook jezelf oplegt vanuit overtuigen die niet meer van nu zijn. Bedenk: hoe ga je in plaats daarvan met volle overgave, vanuit de verbinding en zelfvertrouwen met je gevoel en jezelf aan de slag met wat er al is?

Als voelen je eerste natuur is, dan is het soms lastig om je eigen pad te volgen. Door je sensoren zie je – of moet ik zeggen voel je – soms net even iets anders dan een ander. Dat zorgt voor creatieve inzichten en ideeën. Maar je bent ook gevoelig voor de sfeer in je omgeving en je ziet als eerste die ene opgetrokken wenkbrauw waarna je je haast om alles weer in te slikken. Waar je ook in geloofd, het is jouw beleving en gedachtes. Jij maakt je eigen bouw stenen en fundering, het is aan jouw hoe stevig maak je deze.

Welke problemen, trauma’s je ook hebt opgelopen, het maakt niet uit. We kunnen er van alles van maken en gaan labelen en daar veilig achter te blijven hangen.

Waar jij misschien tegenaan loopt is dat je:

  • te weinig zichtbaar bent bij andere terwijl je weet dat je heel veel bij te dragen hebt
  • jouw behoeften en ideeën niet goed voor het voetlicht kunt brengen
  • keuzes maakt op basis van willen voldoen in plaats van te gaan voor voldoening
  • steeds harder gaat rennen om toch jouw gedroomde bijdrage te kunnen leveren
  • te snel ja zegt en niet de tijd neemt die je nodig hebt om doorvoelde keuzes te maken
  • het gevoel hebt tekort te schieten en niet goed genoeg te zijn

Hoe mooi zou het zijn als ik je mag helpen met je voeten stevig in de klei te zetten, je zintuigen wijd open te zetten en deze om te zetten in kracht. Opzoek gaan waar jou sterke punten liggen en de zwakkere te herkennen en erkennen. Door de controle die er was om te zetten in controle die ook los gelaten mag worden.

Coachen doe ik met twee voeten op de grond en mijn zintuigen wijd open: nuchter, scherpzinnig en met een sterk geloof en vertrouwen in jouw kunnen en mogelijkheden. Met een gezonde dosis humor zorg ik voor een ontspannen sfeer.

Wil jij ontdekken hoe je steeds meer bij jezelf kan blijven?

Pin It on Pinterest

Share This