Pesten! Dat gaan we niet toelaten

Pesten! Is Niet Normaal,pesten, wat werkt tegen pesten,pesten op social media,pesten school,persten klas,pesten volwassenen,hulp bij pesten,hoe voorkom je pesten,coaching-bollenstreek.business.site,coachbollenstreek.nl

Wat is pesten?

Pesten is een woord dat veel betekenissen heeft. Het is van groot belang dat iedereen op school,vereniging of werk dezelfde definitie van pesten deelt. Het kan voorkomen dat dingen gebeuren die als pesten worden gezien, maar niet echt pesten is.

Pesten is een vorm van intimidatie. Pesten, intimidatie, discriminatie en geweld zijn allemaal persoonlijke handelingen die kunnen leiden tot of bijdragen aan negatieve gevoel en ervaringen bij een persoon. Dit kan op het werk, vereniging, speelplein, buurt of school gebeuren.

Het is belangrijk om te zorgen dat op een school, vereniging of werk een gemeenschappelijke definitie van pesten wordt gehanteerd.

Om pesten te voorkomen, moet iedereen open en respectvol met elkaar omgaan.

Pesten kan een blijvende schade veroorzaken bij alle betrokkenen, ook bij degenen die er getuige van zijn. Daarom is het belangrijk om samen te werken aan een veilige omgeving voor iedereen.

Vraag hulp van iemand die je kent

Je hoeft er niet alleen voor te staan als je gepest of geïntimideerd wordt. Er zijn mensen die echt naar je kunnen luisteren en je kunnen helpen. Het is echt belangrijk om het aan iemand te vertellen die je hierbij kan helpen.

Met wie kun je praten

  • een leraar, begeleider of schoolbegeleider
  • iemand in je familie – tante, oom, oom, opa en oma
  • een vriend die je kan helpen
  • buren
  • wijkagent
  • Therapeut
  • coach
  • Psycholoog
  • Huisarts

Wanneer het niet beter gaat nadat je het iemand hebt verteld, vertel het hem of haar nog eens of vertel het aan een andere persoon. Er is altijd iemand die kan helpen.

Iemand anders om mee te praten…

Als je met niemand anders kunt of wil praten over wat er gebeurt, kun je contact opnemen met mij.

Hulp vragen is geen schande, het toont aan dat je moedig bent. Dat je kiest voor jezelf en dat je het even niet alleen aan kan is geen falen.

Pesten kent geen leeftijdsgrens

Denk eraan, pesten is ernstig. Vertel het iemand.

Heb je snel hulp nodig bel of stuur whatsapp 0624787931 of maak online een afspraak.

Laden...

Pin It on Pinterest

Share This