Pubercoach

Pubercoach

Een pubercoach biedt ondersteuning aan jongeren en jongvolwassenen vanaf 12 jaar. Een pubercoach, biedt hulp bij uiteenlopende problemen. Van het maken van levenskeuzes, tot het plannen van schoolwerk of het opbouwen van het positieve zelfbeeld. Samen met mij analyseer je de problemen of behoeften en stippel je een nieuwe weg uit.

Ik helpt je om te zorgen dat je weer goed in je vel komt te zitten en de regie over je leven terug kan nemen. Als jij met mij deze uitdaging wil aangaan. Zonder jou kan ik niks, samen betreden wij het pad van jouw verlangen.

 

Hoe werkt een pubercoach?

Als eerst door een luisterend oor te bieden en je te ondersteunen of stimuleren, helpt ik je als coach je om je gedachten weer op een rijtje te krijgen. Je krijgt nieuwe inzichten en begrijpt jezelf beter. Bovendien kan een pubercoach helpen om meer structuur in je leven te krijgen door afspraken te maken en die op te volgen.

Verder helpt ik je met het bepalen van je doelen. Waar wil je heen met je leven? Wat wil je bereiken? Wat maakt het moeilijk voor jou? Welke vaardigheden moet je hier nog verder voor ontwikkelen? Welke keuzes wil je maken? Samen met je mij ga je op zoek naar je doelen en stippel je een traject uit om deze doelen te bereiken. De verantwoordelijkheid ligt hiervoor bij jou, maar je hebt steeds je mij om op terug te vallen en je opnieuw te motiveren.

Door jezelf beter te leren kennen, kom je sterker en meer zelfzeker uit het coachingstraject.

  pubercoaching

  Emoties en prikkelverwerking

  Als jongere ervaar je geregeld dat je emoties intens kunnen zijn en je leven erg uitdagend kan overkomen. Naast dat het ook leuke aspecten geeft, kan het je ook overspoelen. Verdriet, angst, boosheid of seksualiteit zijn thema’s waar veel jongeren tegenaan lopen en zich voor schamen. Ik bied je handreikingen aan om te leren omgaan met deze verwarrende emoties en nieuwe spannende uitdagingen.

  Jongeren met HSP worden extra snel overprikkeld door de vele indrukken of worden overweldigd door de wereld om hen heen. Ook als HSP coach kan ik hierbij handvaten aanbieden.

   

  Zelfbeeld

  De manier over hoe je over jezelf denkt, bepaalt je zelfvertrouwen. Asl pubercoach kan ik je helpen om twijfels weg te nemen, faalangst aan te pakken of kan je assertiever maken. Door meer inzicht in jezelf te krijgen, leer je hoe je eigen talenten kunt ontdekken en groeit het vertrouwen in jezelf alleen maar meer toe.

  Een coach is een vertrouwenspersoon waar je terecht kan met al je thema’s. Alles blijft tussen de coach en de jongere.

   

  Wat kan een pubercoach voor jou betekenen?

  Een pubercoach gaat samen met jou aan de slag om de problemen die jij aankaart, aan te pakken. Hierdoor kan je op korte en lange termijn heel wat zaken verwezenlijken, zoals:

  • Beter leren omgaan met je ouders, de nieuwe partner van één van je ouders, een leerkracht, je broer of zus, enz.
  • Het nemen van beslissingen.
  • Omgaan met HSP, je hoogbegaafdheid, ADHD, ADD of met storende prikkels.
  • Leren omgaan met pesters.
  • Meer zelfvertrouwen krijgen.
  • Je faalangst aanpakken.
  • Het vinden van een studiemethode op jouw maat.
  • Meer inzicht in jezelf en wat je wilt bereiken.

  Online afspraak maken

  Je kan hier online een afspraak maken. Bellen/whatsappen mag ook op 0624787931.

  Laden...

  Hoe vergroot je zelfvertrouwen

  Hoe bouw je zelfvertrouwen op en maak meer verbinding met jezelf

  Ik geloof dat we aan het begin staan van een tijdperk waarin je vanuit eigenheid en de verbinding met je gevoel het verschil kunt maken.

  In onze maatschappij die op steeds hogere snelheid draait, met een enorme informatie stroom, met social media die ons perfecte plaatjes voorspiegelen hebben we mensen nodig die zichzelf durven laten zien en die doorvoelde keuzes durven te maken.

  Steeds meer maatschappelijke systemen komen aan het eind van hun bestaansrecht en dat vraagt niet om lapmiddelen maar om een nieuwe benadering. Een benadering waarin gevoel en eerlijk naar jezelf kijken wordt ingezet als richtingwijzer om te komen tot duurzame en bezielde keuzes.

  Zelfvertrouwen opbouwen

  Maar hoe raak je te midden van al die externe prikkels niet steeds verder bij jezelf vandaan? Hoe zet je je gevoel in als richtingwijzer? Hoe stop je met steeds beter je best te doen om te voldoen aan de wetten, overtuigingen en regel van je omgeving. En die je ook jezelf oplegt vanuit overtuigen die niet meer van nu zijn. Bedenk: hoe ga je in plaats daarvan met volle overgave, vanuit de verbinding en zelfvertrouwen met je gevoel en jezelf aan de slag met wat er al is?

  Als voelen je eerste natuur is, dan is het soms lastig om je eigen pad te volgen. Door je sensoren zie je – of moet ik zeggen voel je – soms net even iets anders dan een ander. Dat zorgt voor creatieve inzichten en ideeën. Maar je bent ook gevoelig voor de sfeer in je omgeving en je ziet als eerste die ene opgetrokken wenkbrauw waarna je je haast om alles weer in te slikken. Waar je ook in geloofd, het is jouw beleving en gedachtes. Jij maakt je eigen bouw stenen en fundering, het is aan jouw hoe stevig maak je deze.

  Welke problemen, trauma’s je ook hebt opgelopen, het maakt niet uit. We kunnen er van alles van maken en gaan labelen en daar veilig achter te blijven hangen.

  Waar jij misschien tegenaan loopt is dat je:

  • te weinig zichtbaar bent bij andere terwijl je weet dat je heel veel bij te dragen hebt
  • jouw behoeften en ideeën niet goed voor het voetlicht kunt brengen
  • keuzes maakt op basis van willen voldoen in plaats van te gaan voor voldoening
  • steeds harder gaat rennen om toch jouw gedroomde bijdrage te kunnen leveren
  • te snel ja zegt en niet de tijd neemt die je nodig hebt om doorvoelde keuzes te maken
  • het gevoel hebt tekort te schieten en niet goed genoeg te zijn

  Hoe mooi zou het zijn als ik je mag helpen met je voeten stevig in de klei te zetten, je zintuigen wijd open te zetten en deze om te zetten in kracht. Opzoek gaan waar jou sterke punten liggen en de zwakkere te herkennen en erkennen. Door de controle die er was om te zetten in controle die ook los gelaten mag worden.

  Coachen doe ik met twee voeten op de grond en mijn zintuigen wijd open: nuchter, scherpzinnig en met een sterk geloof en vertrouwen in jouw kunnen en mogelijkheden. Met een gezonde dosis humor zorg ik voor een ontspannen sfeer.

  Wil jij ontdekken hoe je steeds meer bij jezelf kan blijven?

  Pin It on Pinterest