Pubercoach

Pubercoach

Een pubercoach biedt ondersteuning aan jongeren en jongvolwassenen vanaf 12 jaar. Een pubercoach, biedt hulp bij uiteenlopende problemen. Van het maken van levenskeuzes, tot het plannen van schoolwerk of het opbouwen van het positieve zelfbeeld. Samen met mij analyseer je de problemen of behoeften en stippel je een nieuwe weg uit.

Ik helpt je om te zorgen dat je weer goed in je vel komt te zitten en de regie over je leven terug kan nemen. Als jij met mij deze uitdaging wil aangaan. Zonder jou kan ik niks, samen betreden wij het pad van jouw verlangen.

 

Hoe werkt een pubercoach?

Als eerst door een luisterend oor te bieden en je te ondersteunen of stimuleren, helpt ik je als coach je om je gedachten weer op een rijtje te krijgen. Je krijgt nieuwe inzichten en begrijpt jezelf beter. Bovendien kan een pubercoach helpen om meer structuur in je leven te krijgen door afspraken te maken en die op te volgen.

Verder helpt ik je met het bepalen van je doelen. Waar wil je heen met je leven? Wat wil je bereiken? Wat maakt het moeilijk voor jou? Welke vaardigheden moet je hier nog verder voor ontwikkelen? Welke keuzes wil je maken? Samen met je mij ga je op zoek naar je doelen en stippel je een traject uit om deze doelen te bereiken. De verantwoordelijkheid ligt hiervoor bij jou, maar je hebt steeds je mij om op terug te vallen en je opnieuw te motiveren.

Door jezelf beter te leren kennen, kom je sterker en meer zelfzeker uit het coachingstraject.

  pubercoaching

  Emoties en prikkelverwerking

  Als jongere ervaar je geregeld dat je emoties intens kunnen zijn en je leven erg uitdagend kan overkomen. Naast dat het ook leuke aspecten geeft, kan het je ook overspoelen. Verdriet, angst, boosheid of seksualiteit zijn thema’s waar veel jongeren tegenaan lopen en zich voor schamen. Ik bied je handreikingen aan om te leren omgaan met deze verwarrende emoties en nieuwe spannende uitdagingen.

  Jongeren met HSP worden extra snel overprikkeld door de vele indrukken of worden overweldigd door de wereld om hen heen. Ook als HSP coach kan ik hierbij handvaten aanbieden.

   

  Zelfbeeld

  De manier over hoe je over jezelf denkt, bepaalt je zelfvertrouwen. Asl pubercoach kan ik je helpen om twijfels weg te nemen, faalangst aan te pakken of kan je assertiever maken. Door meer inzicht in jezelf te krijgen, leer je hoe je eigen talenten kunt ontdekken en groeit het vertrouwen in jezelf alleen maar meer toe.

  Een coach is een vertrouwenspersoon waar je terecht kan met al je thema’s. Alles blijft tussen de coach en de jongere.

   

  Wat kan een pubercoach voor jou betekenen?

  Een pubercoach gaat samen met jou aan de slag om de problemen die jij aankaart, aan te pakken. Hierdoor kan je op korte en lange termijn heel wat zaken verwezenlijken, zoals:

  • Beter leren omgaan met je ouders, de nieuwe partner van één van je ouders, een leerkracht, je broer of zus, enz.
  • Het nemen van beslissingen.
  • Omgaan met HSP, je hoogbegaafdheid, ADHD, ADD of met storende prikkels.
  • Leren omgaan met pesters.
  • Meer zelfvertrouwen krijgen.
  • Je faalangst aanpakken.
  • Het vinden van een studiemethode op jouw maat.
  • Meer inzicht in jezelf en wat je wilt bereiken.

  Online afspraak maken

  Je kan hier online een afspraak maken. Bellen/whatsappen mag ook op 0624787931.

  Laden...

  Pin It on Pinterest