Open je hart, verruim je bewustzijn voor een liefdevoller leven

Welkom

Adoptie

 in wie  Adoptie Coach Noordwijk-Bollenstreek

Wie ben ik?

Ben jij geadopteerd en vind je het lastig om dit een plek te geven in jouw leven? Dan heet ik je welkom, de coach die je begeleidt en weet waar jij het over hebt. Ik weet dat vertrouwen moeilijk is voor geadopteerden, ik ben zelf uit Colombia geadopteerd en heb vanaf de bodem gewerkt tot wie ik nu ben. Dat de weg naar toe heel zwaar is, daarom is het belangrijk dat je weet dat je niet alleen bent in je proces.

Worstel je al een poos met je identiteit of je afkomst? Ben je bezig met een zoektocht? Is er spanning in je relatie met je adoptiegezin of geboorteouder(s)? En ervaar je onrust in jezelf of vind je het moeilijk om met bepaalde emoties en gevoelens van jezelf om te gaan? Wil je meer inzicht in jouw achtergrond wat voor invloed het heeft op jouw gedrag, gedachtes, gevoelens, patronen en relaties met anderen? Met compassie bied ik je een luisterend oor en begeleid je graag in jouw proces in je persoonlijke ontwikkeling wie je werkelijk wilt zijn. Niet wie je moet zijn vanuit verwachtingen van je omgeving.

Ouders

Ook als ouders met een geadopteerd kind ben je welkom om je vragen te stellen en advies te vragen over hoe je kind kan helpen als deze het moeilijk heeft. Ik snap dat het een uitdaging is om het kind te bereiken en te begrijpen. Schroom niet om hulp in te schakelen, het vergt moed en kracht, dat maakt het zo liefdevol.

 • rrrBen je moe
 • Angstig
 • Hoor je nergens bij
 • Wie ben ik
 • Wat kan ik
 • Moeite met verbinden
 • Altijd alert
 • Onverklaarbare huilbuien
 • Alleen voelen
 • Moeite met relatie’s
 • Moeite met vertrouwen
 • Begrijp mijn kind niet
 • Kind is niet bereikbaar
 • Afstandelijkheid kind
 • Verdriet kind

Adoptie kind

Onlangs is een onderzoek gedaan naar een groep adoptiekinderen die vanuit Zuid-Korea, Sri Lanka en Colombia zijn geadopteerd.

Uit dit rapport kwam naar voren dat deze kinderen, gemiddeld zeven weken oud waren, toen ze aan kwamen in Nederland. Ze wilden kinderen die heel jong waren omdat je op deze manier een realistisch onderzoek kon doen naar de gevolgen van adoptie.

Grotere kinderen die zijn geadopteerd zijn al meer gevormd door hun ervaringen in het land van herkomst. Let op: het is ook op jonge leeftijd nooit helemaal uit te sluiten dat ervan alles is gebeurd met het kind dat nu nog van invloed heeft op de ontwikkeling van het kind.

Ondervoeding kun je al snel vaststellen, het schrijnende – mishandeling en misbruik kun je niet vaststellen. Wat ook meespeelt dat wat op de formulieren staat, helaas ook niet vaak klopt. En veel kinderen zijn te vondeling gelegd. En dan weet je helemaal niets van ze en valt er vaak moeilijk hun oorsprong te traceren.

Elke zeven jaar er is een onderzoek gedaan naar de kinderen hoe zij zicht hebben ontwikkelt: eerst als zuigeling, daarna als puber. Bijna tweehonderd gezinnen vulden een vragenlijst in: beide ouders, de leerkrachten en voor het eerst ook de kinderen zelf. Bij een kleine 160 gezinnen ging ze op huisbezoek, waar ze het gezin observeerde, metingen verrichtte en gezinsleden interviewde.

Het onderzoek richtte zich alleen op internationaal geadopteerde kinderen. Eerder onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die binnen Nederland worden geadopteerd het vaak nog moeilijker hebben. Daar zijn verschillende verklaringen voor. Wat men vaststelde dat Nederlandse ouders die hun kind hebben afgestaan, hebben vaak volgens het onderzoek psychische problemen.. Sommige daarvan, moet je denken aan depressie, wat uiteindelijk deels erfelijk was. De aanleg ervoor kan zijn doorgegeven. Ook lijkt een Nederlandse geadopteerd kind op uiterlijk vaak meer op zijn adoptieouders dan een buitenlandse kind. Hierdoor is de adoptie minder zichtbaar, dus minder vanzelfsprekend en wat het daarom juist extra moeilijk maakt. 

Een van de meest opvallende uitkomsten van het onderzoek is dat zevenjarige kinderen meer problemen ervaren dan veertienjarigen. Je zou denken dat de meeste problemen in de puberteit ontstaan. Dan gaan kinderen na denken over hun uiterlijk en over wat vrienden van hen vinden. Maar adoptiekinderen doen dit al op jongere leeftijd: zij worden zich er meestal rond hun zesde jaar van bewust dat zij geadopteerd zijn. Dan gaan ze zich vragen stellen over hun identiteit en hun afkomst.

Daarom is het belangrijk om jong in te grijpen en hulp te zoeken als je merkt dat je kind ergens tegenaan loopt

Wat ga jij doen afwachten? Of je kans grijpen en opnieuw geboren worden!

Adoptieouders hebben vaak een hoge sociaal-economische status. Dat is voor biologische kinderen een beschermende factor, bij adoptiekinderen vormt het juist een risico. Het verschil tussen ouder en kind is dan vaak te groot. Het kind kan bang zijn dat het de verwachtingen niet waar kan maken.

Ik zie dit vaak gebeuren. Vandaar dat ik vijf jaar geleden mijn adoptie coaching ben begonnen. Ik heb een geadopteerde man geholpen die in een gezin opgroeide tussen verder biologisch eigen kinderen: Hij was van een heel ander slag. Het hele gezin was academisch geschoold en hij deed met moeite mbo. Het heeft bij hem erg lang geduurd voordat hij voelde dat hij er ook mocht zijn zoals hij was. Iedereen wil toch voldoen aan de onbewuste verwachtingen van zijn ouders.

Zelfvertrouwen
Wie ben je echt
Liefde voor jezelf
Leren verbinden

Online afspraak maken

Laden...

van passief naar actief

Laatste stap naar..

Zijn er vragen of situaties waar je tegenaan loopt en die je graag wil oplossen ten aanzien van je adoptie? Of heb je een verlangen, maar weet je niet goed hoe je daar vorm aan kunt geven?

Graag wil ik je daarbij helpen met een speciale “Van droom naar daad”-sessie. Dit gesprek zal je het volgende opleveren:

 • Je krijgt een duidelijke inzicht op wat je precies wilt, wat dat voor je gaat betekenen en wat je nodig hebt om het in de praktijk echt te realiseren wie je echt mag zijn.
 • Je ontdekt wat je blokkades zijn die je ervan zouden kunnen weerhouden om je doel te bereiken.
 • Je gaat weg met nieuwe energie, zin en inspiratie om vanuit je echt IK te gaan ontwikkelen.

Vandaag ga ik mijn leven veranderen door nu een afspraak te maken via onderstaande formulier, online of te bellen 0624787931 (whatsappen mag ook)

 

 

9 + 8 =

Het vraagt moed om te groeien en te worden wie je diep van binnen bent.

(E.E. Cummings)

Testimonials

Wat andere zeggen…

Ik heb mogen ervaren wat de coaching bij Eveline met mij doet. Ik ben pas achter dat ik een HSP’er ben en kon mijn draai daar niet in vinden. Met de heerlijke en eerlijke gesprekken, weet ik hoe ik ermee om kan gaan. Is toch weer fijn als iemand je ogen opent en ook ziet waar je kracht en zwakte zit.

Sandy

Enthousiast, betrokken, ook kritisch en daardoor een stuk zuiverder dan vele anderen die in een vergelijkbaar veld werken. Doen! X

Nina Elshof

Ik ben blij dat hier in de buurt een HSP coach is en die begrijpt wat ik voel en ervaar. Wat voor mij fijn is dat ze hetzelfde heeft gehad, Dat geeft veel erkenning. Heb nog bij andere hulpverleners gelopen, die begrepen me niet, wilde me een stoornis aanpraten. Super bedankt Eveline voor de fijne gesprekken!

Cynthia van de Lans

Mooie gepassioneerde mens, outside de box thinking coach die ook durft te werken ook buiten de leerboekjes om.

Jurgen Deceuninck

Welwillendheid en vriendelijkheid hebben alle betrekkingen door alle eeuwen gekenmerkt. Dit doeen jij ten voeten uit. Verlichte groeten.

Ton Creemers

Eveline is een zeer prettig persoon om mee samen te werken! Peter de Jong

Holistische benadering van gezondheid had altijd al mijn belangstelling. Eveline maakt zich hiervoor sterk en plaatst het in preventief perspectief met een multidisciplinaire aanpak.

Jacqueline Moleman

Ik heb mogen ervaren wat de coaching bij Eveline met mij doet. Ik ben pas achter dat ik een HSP’er ben en kon mijn draai daar niet in vinden. Met de heerlijke en eerlijke gesprekken, weet ik hoe ik ermee om kan gaan. Is toch weer fijn als iemand je ogen opent en ook ziet waar je kracht en zwakte zit.
S. van der PoeL

Pin It on Pinterest

Share This