ACT coaching

Act Therapie Noordwijk-Bollenstreek-katwijk-noordwijkerhout-voorhout-Leiden

ATC coaching (Acceptance and commitment therapy)

Acceptance and commitment therapy (ACT) , is een therapie wat er vanuit gaat dat klachten ontstaan door overheersende, rigide, negatieve gedrags- en gedachten patronen. Een eerste stap wat bij een ACT therapie gebeurt, is onder ogen te zien dat je deze gedrags- en gedachtenpatronen hebt ontwikkeld.

ACT gaat er daarbij vanuit dat je ooit een goede reden had om deze gedragingen en gedachtes in te zetten. Het kan zijn bijvoorbeeld, omdat ze je destijds hadden beschermd tegen nare gedachtes of andere negatieve ervaringen.

Nu zijn ze voor jou een belemmering gaan vormen in het doen van dingen die je nu wilt of belangrijk vindt. Doordat ze je belemmeren kunnen ze allerlei lichamelijke of geestelijke klachten veroorzaken.

Samen met mij leer je de patronen goed te (her)kennen. Als je deze herkent kun je vervolgens steeds meer moed vatten om ze deze patronen te doorbreken. Met als gevolg dat je meer vrijheid gaat ervaren om dingen te gaan doen wat er voor jou echt toe doet.

Wil je loskomen van je angstgedachtes, meer zelfvertrouwen en omgaan met faalangst. Iets wat jou tegenhoudt om te doen wat je graag zou willen?

Maak 24/7 een afspraak in de agenda

Laden...

Image by Moritz Bechert from Pixabay

Pin It on Pinterest

Share This